Nasi Putih is gespecialiseerd in Indische catering voor particulieren, bedrijven, verenigingen en feesten waarbij authenticiteit, presentatie en kwaliteit centraal staan. Voor groepen vanaf 25 personen bieden wij u de mogelijkheid een rijsttafel aan huis of op locatie te bezorgen.
Een rijsttafel kan wel bestaan uit meer dan 20 gerechten. De samenstelling en de grootte van de rijsttafel gaat in overleg. Wij kunnen adviseren en jullie maken de keuze.
Volgens bijgeloof is het aantal gerechten oneven. Als men verschillende gerechten op een
bord plaatst dan zegt men “nasi rames”. De bedoeling is optimaal te genieten van verschillende
smaken. Het beste en lekkerste is het om niet meer dan 5 verschillende
gerechten in één keer op te scheppen. Beter is het om
verschillende keren een gang naar het buffet te maken. Wat je vooral niet moet
doen is het mengen van de verschillende gerechten op je bord. Dat is zonde, want
de smaak gaat hierdoor verloren.
In de koloniale tijd hebben de Nederlanders er een gewoonte van gemaakt koud
bier bij de rijsttafel te drinken. Deze gewoonte kunnen wij nog steeds
aanbevelen.
De rijsttafel kan worden afgesloten met koffie en thee waarbij verschillende
soorten spekkoek worden aangeboden.